Thursday, December 14, 2006

ROLUL PRESEI IN VIATA TINERILOR

Răsfoind revista Tribuna Învaţamantului-numarul 835 apărut în perioada 13-19 februarie anul curent, am dat peste un articol, la pagina 6, care mi-a stârnit curiozitatea; articolul intitulat Şcoala care nu (mai) contează. Acest articol informează cititorul asupra realităţilor cotidiene din şcoala românească.
Învăţămantul românesc de astazi se află în plin proces de reformă, îşi schimbă legile, structura, organizarea pentru a se adapta cat mai bine la transformările apărute în societatea contemporană. În tot acest timp, şcoala românească merge in jos, adaptată e drept prezentului. Şi merge în jos exact în conţinut, dincolo de asigurările că avem dotări tot mai bune, parteneriate tot mai onorante, fonduri europene tot mai abundente.
Abundenţa financiară nu va avea cun să ridice, singură, calitatea a ceea ce se învaţă în şcoală şi a ceea ce rezultă de pe urma învăţământului nostru.Astfel că mulţimea şcolilor şi universităţilor proaste nu va deveni, dintr-o dată valoroasă.Puzderia de diplome nu va căpăta, miraculos, acoperire în profesionalism.
Nu pricep cum va creşte calitatea educaţiei când educaţia în sine tot scade.Altfel zis , ce calitate poate să iasă dintr-o şcoală tot mai subţire, mai fragmentară, mai scurtă?

No comments: